Skip to content

Wie zijn wij?

Ali Houri

(Broeder Alkhattab)

Ali Houri – oftewel Broeder Alkhattab – is geboren en getogen in Roermond. In zijn jongere jaren was hij Nederlands zaalvoetbal-international en ruim 10 jaar vakleerkracht lichamelijke opvoeding in het basisonderwijs.

Sinds 2003 is Ali actief op het gebied van het inspireren & motiveren van jongeren middels het organiseren van evenementen en het geven van lessen en lezingen. Hij is een sterk voorbeeld van een spreker die in eigen land (Nederland) is gevormd door lokale imaams en door het volgen van passende opleidingen. Dankzij zijn praktijkervaring kan hij de nodige basiskennis in het juiste jasje steken en op een pakkende manier presenteren aan een grote groep jongeren. Jongeren die zoekende zijn naar kennis, inspiratie en begeleiding zodat hun islamitische identiteit versterkt wordt.

Als grondlegger en het gezicht van AlkhattabNL & Alkhattab Foundation, wil Ali Houri een zo breed mogelijk publiek bereiken. Zijn hoofddoel is maatschappelijke betrokkenheid en bewustwording, zowel bij zichzelf als anderen, te activeren en te verbeteren.

De Alkhattab Foundation is in 2015 opgericht en kan tot op heden dankzij uw steun en bijdrage nog steeds humanitaire hulp bieden in hulpbehoevende landen. De foundation streeft naar het bieden van hulp in verschillende landen werelddelen en ontwikkelingslanden. Het basis doel en principe is duidelijk. Het doel van de foundation is om alle mensen in de wereld de nodige humanitaire hulp aan te bieden en ervoor te zorgen dat de rechten en vrijheden van deze mensen niet worden geschonden. Wij bieden mensen hulp aan die slachtoffer zijn geworden van o.a. oorlogen, natuurrampen, onderdrukking of bezetting, onrechtvaardigheid en hongersnood. Zo bouwt de foundation aan het realiseren van scholen, weeshuizen, ziekenhuizen en waterputten.

Het bestuur van de Alkhattab Foundation bestaat uit de
volgende vrijwilligers:

  • Voorzitter Ali Houri
  • Penningmeester Said Belkadim
  • Secretaris Ismael Zoubair