Alkhattab Foundation terugblik op 2022

Dank u wel voor uw onmisbare steun en betrokkenheid bij onze projecten. In deze nieuwsbrief blikken wij met veel vreugde terug op de mooie projecten die wij in 2022 dankzij uw donaties hebben kunnen uitvoeren.

Ramadan 2022 was een succesvolle maand. Dankzij uw hulp ontvingen duizenden behoeftigen in Palestina, Somalië, Marokko en Afganistan een iftar-maaltijd.
Ramadan 2022 was ook de maand waarin de inzamelingsactie werd gestart voor het grote ziekenhuisproject in Tanzania. €173.000 was er nodig. Dankzij uw creativiteit en gulle donaties werd tijdens de ramadan al €100.000 ingezameld. De inzameling werd enkele maanden later op een wel hele bijzondere manier afgesloten. Onze gewaardeerde broeder ‘Razzouki op fietstocht’ besloot namelijk voor de laatste benodigde €18.000 van Marokko naar Nederland te fietsen. Met succes!

Ook tijdens Eid al Ahda zijn er mooie initiatieven geweest. In Palestina, Somalië, Marokko en Afghanistan is er zorg gedragen voor het slachten van offers en het verdelen van het vlees onder de behoeftigen. Ook zijn vele weeskinderen in deze landen verblijd met nieuwe kleding.
In Somaliland zijn de behoeftigen voorzien van noodhulppakketten bestaande uit onder andere olie, meel, suiker en rijst. Ook werden hier verschillende weeshuizen bezocht en zijn de weeskinderen voorzien van nieuwe schoolkleren en schoolspullen.

In 2022 deden we nog meer….

In Palestina werden de weeskinderen van weeshuis Jeel Al Amal verblijd met kleding en schoolspullen. Met de lokale netwerkpartners en winkels werd afgestemd dat de kinderen zelf hun eigen kleding konden uitkiezen in de lokale winkels. Wat hebben de kinderen daarvan genoten! Ook is er medicatie verstrekt en zijn financiële donaties aan het weeshuis geschonken om het weeshuis in stand te houden.
In augustus werd elders in Palestina noodhulp verleend in de vorm van voedselpakketten en medicatie.

In de zomer is een weeshuisproject in Trabzon, Turkije uitgevoerd. 55 weeskinderen werden verblijd met een speciaal georganiseerd evenement met clowns, schmink, eten, drinken en suikerspinnen. Daarnaast kregen alle kinderen een goed gevulde schooltas.

Het jaar 2022 was ook het jaar waarin lang wachten werd beloond. In november werd in samenwerking met IHHNL namelijk het multifunctionele complex in Afghanistan geopend. Het complex bestaat uit een weeshuis en school met een aangebouwde moskee en een watersysteem. Een enorme aanwinst voor de lokale bevolking! De (toekomstige) kinderen van het scholencomplex zijn verblijd met schoolspullen.

Tot slot zijn wij verheugd u mee te delen dat we in 2022 meer dan 500 nieuwe vaste donateurs hebben mogen verwelkomen! Ook zijn er 95 aanvragen gedaan om waterputten te bouwen in diverse landen.

Wij zijn enorm trots en dankbaar voor de steun die wij het afgelopen jaar van u ontvingen en zijn vastbesloten om het goede werk in het nieuwe jaar voort te zetten. Ons doel is om dit jaar weer in diverse landen verschillende humanitaire projecten op te zetten, waaronder: noodhulpacties, waterputten, medische educatie centra en medische hulpverlening. We kijken ernaar uit om in 2023 samen met u het verschil te maken in de levens van degenen die ons het hardst nodig hebben!