Wie Zijn Wij

Alkhattab Foundation is in 2015 opgericht. Dankzij de trouwe steun van onze donateurs, vrijwilligers en ambassadeurs zetten wij ons sindsdien met grote passie in voor humanitaire hulp wereldwijd. Wij gaan de uitdaging aan om op de moeilijkste plekken de grootste projecten voor mensen in nood te realiseren. De foundation streeft naar het bieden van hulp in verschillende landen over de wereld. Wij bieden hulp aan slachtoffers van o.a. oorlogen, natuurrampen, onderdrukking of bezetting, armoede en hongersnood.

Onze Missie

De Alkhattab Foundation biedt hulpbehoeftigen in ontwikkelingslanden hoop in tijden van wanhoop. Dit houdt in dat wij samen met een groep gedreven vrijwilligers en samenwerkingspartners ons inzetten om de volgende zaken te realiseren:

  • Noodhulp
  • Weesprojecten
  • Gezondheidsprojecten
  • Onderwijsprojecten
  • Waterprojecten
  • Voedselprojecten
  • Duurzaamheidsprojecten

Onze Visie

De Alkhattab Foundation streeft in tijden van oorlog, armoede en hongersnood in ontwikkelingslanden naar een samenleving zonder wanhoop. Wanhoop schuilt niet alleen maar achter de behoefte aan water, voedsel en onderdak, maar ook achter de behoefte aan educatie, gezondheid en zelfredzaamheid.

Grondleggers van de foundation

Het bestuur van de Alkhattab Foundation bestaat uit de volgende vrijwilligers:

  • Voorzitter Ali Houri
  • Penningmeester Said Belkadim
  • Secretaris Ismael Zoubair
 
Beloningsbeleid:
Bestuurders en vrijwilligers krijgen geen bezoldiging. Zij kunnen enkel relevante gemaakte kosten declareren.
 

Ali Houri, Voorzitter

De grondlegger van Alkhattab Foundation is Ali Houri, ook wel bekend als Broeder Alkhattab. Hij is geboren en getogen in Roermond. In zijn jongere jaren was hij Nederlands zaalvoetbal-international en ruim twaalf jaar vakleerkracht lichamelijke opvoeding in het basisonderwijs. 

Sinds 2003 is Ali Houri actief op het gebied van het inspireren en motiveren van jongeren middels het organiseren van diverse evenementen en het geven van lessen en lezingen op religieus vlak. Dankzij zijn kennis en praktijkervaring kan hij de nodige Islamitische basiskennis in het juiste jasje steken en op een pakkende manier presenteren aan een grote groep jongeren. Jongeren die zoekende zijn naar kennis, inspiratie en begeleiding zodat hun islamitische identiteit versterkt wordt.

In 2013 besloot hij zijn passie voor het motiveren en inspireren van mensen op spiritueel vlak uit te breiden. Hij startte als reisbegeleider voor religieuze reizen en inspireert sindsdien jong en oud tijdens bijzondere groepsreizen naar Al Aqsa, Mekka en Medina. Op een pakkende manier verbindt hij de geschiedenis met het heden en weet hij als verhalenverteller vele harten te raken.

Zijn hoofddoel is maatschappelijke betrokkenheid en bewustwording, zowel bij zichzelf als anderen, te activeren en te verbeteren. Zijn verdieping in religie vergrootte zijn verlangen om meer voor de wereld te doen. Uit dit verlangen werd Alkhattab Foundation geboren. Met de foundation helpt hij hen die het het zwaarst hebben, op vaak ‘vergeten’ kwetsbare plekken op de wereld.

Said Belkadim, Penningmeester

A short biography of the employee and why their background should inspire potential clients' confidence.

Employee Name, Job title

A short biography of the employee and why their background should inspire potential clients' confidence.

“A man’s true wealth is the good he does in this world.”