Ziekenhuisproject Tanzania

Ramadan 2022 was de maand om de inzameling voor ons ziekenhuisproject in Tanzania te introduceren. Een groot en prachtig project voor de bouw van een ziekenhuis in een gebied waar de zorg heel hard nodig is.
Voor de realisatie was een bedrag €173.000 nodig. Een enorme uitdaging omdat dit project en het benodigde bedrag aanzienlijk groter is dan de gebruikelijke projecten van Alkhattab Foundation. Met uw massale steun, creativiteit en gulle donaties is het gelukt om een totaalbedrag van €176.755 in te zamelen. De extra opgehaalde gelden zullen geïnvesteerd worden in de benodigdheden voor het ziekenhuis.

Het ziekenhuis wordt gebouwd in Kinduni Zanzibar. De gezondheidszorg hier is zeer slecht. Er sterven relatief erg veel vrouwen tijdens bevallingen omdat de benodigde zorg ontbreekt en de omstandigheden slecht zijn. Ook kampen mensen met problemen die hen enorm beperken en die vaak met een relatief simpele operatie te verhelpen zijn.

Het ziekenhuis in Kinduni beslaat een oppervlakte van 400 vierkante meter en zal een capaciteit hebben van 200 patiënten per dag. De zorg zal voorzien in bevallingen, staaroperaties en andere relatief eenvoudige ingrepen. De funderingen zijn inmiddels gezet en de daken van de gebouwen zijn bijna helemaal af. De bouwteams hebben keihard gewerkt. De exacte opleverdatum is op dit moment nog onbekend. Via onze socials blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen!

Uw hulp en betrokkenheid is waardevol voor ons. Dankzij uw hulp kan er binnenkort ook in Kinduni levensveranderende en zelfs levensreddende zorg geboden worden aan hen die het het hardst nodig hebben.
Dankzij uw steun en loyaliteit doen wij mensendromen uitkomen!
Houd onze social media kanalen in de gaten voor de meest recente updates!