Project Eid-ul-Adha Palestina juli 2022

Qurban project Palestina Gazastrook 2022

De Alkhattab Foundation mag  tijdens deze Eid ul-Adha een bijdrage leveren aan het bieden van noodhulp door het verdelen van offerdieren onder de arme bevolking in de Gazastrook. De Gazastrook is een van de meest dicht bevolkte en armste gebieden van Palestina. Het werkloosheidspercentage is in de afgelopen maanden gestegen tot maar liefst 85%. Volgens het Ministerie van Sociale Zaken in Palestina leven 85% van de Palestijnse bevolking onder de armoedegrens en kunnen gezinnen nauwelijks de eindjes aan elkaar knopen. 

Projectbeschrijving
Het Qurban project houdt in dat er offerdieren worden uitgedeeld vanwege de sterk aanbevolen religieuze traditie binnen de Islam om een schaap, koe of kameel te slachten en een deel hiervan weg te geven aan behoeftige mensen. Het is de bedoeling dat vers vlees wordt gedistribueerd aan arme families die zich geen vlees kunnen veroorloven door de hoge prijzen en aan families met weeskinderen.  De doelgroep van dit project zijn weeskinderen, weduwen, gescheiden vrouwen, de families van kostwinnaars die onvoldoende inkomen hebben om hun familie te onderhouden en de armste families uit de regio.

Doelstellingen

  • De kostwinners van Palestijnse families die geen vers vlees kunnen kopen voor hun gezinnen financieel bijstaan.
  • Bijdragen aan het verlagen van de ondervoeding van (wees)kinderen en zwangere vrouwen door middel van de distributie van vers vlees.
  • Versterken van solidariteit en broederschap tussen moslims in de Gazastrook en de wereldwijde moslimgemeenschap. 

Wilt u ook een bijdrage leveren aan dit prachtige Qurban project in Palestina om het lijden van Palestijnse families te verlichten? Doneer dan nu via onze doneerpagina bij het onderdeel ‘Eid ul Adha Palestina’ of via de onderstaande Tikkies. BarakaAllahi Fikoum voor jullie bijdragen en Moge Allah Azzawajal het zwaar laten wegen op jullie weegschaal van goede daden!

Tikkie links
1. https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=amTnHKNYUjY7pqKV7CIHhGEj6hJjDUkB
2. https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=5quIHHhV5jXSx6pABqAYKU915eIHBqge