Voedselproject Somaliland juli 2022

Voedselproject Somaliland juli 2022

In samenwerking met IHH Nederland en de Tamkin Foundation voert de Alkhattab Foundation een voedselproject uit in Hargeisa (Somaliland). Het project vindt plaats van 11 tot en met 13 juli en de totale kosten voor het project zijn €20.000.

Projectbeschrijving
Somalië en andere landen in de Hoorn van Afrika kampen met de dreiging van een hongersnood vanwege onder andere de regenseizoenen die al 40 jaar lang niet voldoende zijn geweest voor de voedselproductie van Somalië. Op dit moment worden ongeveer 7 miljoen Somaliërs iedere dag wakker met een acute dreiging van voedseltekorten in de regio. Daarnaast reizen voedselprijzen de pan uit door verschillende omstandigheden zoals oogsten die mislukken en stijgende prijzen op de internationale markt door met name de oorlog in Oekraïne. De Somalische bevolking heeft te maken met een stijging van de voedselprijzen met maar liefst 36%, wat er toe heeft geleid dat families zelfs basis levensmiddelen zoals melk of rijst niet meer kunnen veroorloven. Kortom, de Somalische burgers in Hargeisa hebben onze hulp hard nodig op dit moment. Vandaar dat de Alkhattab Foundation, de Tamkin Foundation en IHH Nederland de handen ineen slaan om de schrijnende omstandigheden te verlichten door behoeftigen in regio te voorzien van voedselpakketten. Ieder voedselpakket bevat basis levensmiddelen die de Somalische bevolking nodig heeft. Het gaat hierbij om 25 kg rijst, 25 kg bloem, 10 kg suiker en 3 kg aan olie. Het project zal 400 huishoudens in Hargeisa helpen In Sha Allah.

Wij hopen dat wij kunnen rekenen op jullie donaties voor dit project. Moge Allah   jullie rijkelijk belonen voor jullie donaties en ad’iyae. Doneren is mogelijk via onze doneerpagina onder ‘Noodhulp Somalië/Somaliland’ en de volgende tikkie: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=ozSI6rP33pdmkzqOkeGSmMoWUAYsofUO.