In het betoverende Taroudant, Marokko, staat een school die al 390 jaar als een tijdloze bron van spirituele wijsheid diende. Sinds 1986 is zij echter niet meer in gebruik wegens verval van het gebouw. Echter, dankzij een gedreven initiatief van Karim Baidaoui & Khalid Achhoud, gesteund door de Alkhattab Foundation, is er nu hoop op een hernieuwde bloei voor deze eerbiedwaardige instelling. Dit project richt zich op revitalisatie van deze historische school en zal tevens een baken worden van algemeen vormend onderwijs voor de nieuwe generaties en opvang voor kinderen die dat nodig hebben.

 

Met uw vrijgevigheid kunnen we ervoor zorgen dat deze kinderen de liefdevolle omgeving en de educatieve kansen krijgen die ze zo hard verdienen. We hebben uw onmisbare steun meer dan ooit nodig om ervoor te zorgen dat deze school haar volledige potentieel kan bereiken.

School en weeshuis
School en Weeshuis Taroudant
Doneren kan via de doneerknop of door middel van een handmatige overboeking naar:
Stichting AlKhattab Foundation
NL11 INGB 0006 8305 62 (BIC: INGBNL2A)
School en Weeshuis Taroudant

Fase A: Project 1 VOLTOOID, realiseren van de bouw van de school en weeshuis.

School en weeshuis

Met een periode van toewijding en doorzettingsvermogen, dat begon in februari 2022 en eindigde in juni 2023, hebben wij dankzij donaties en hulp uit enkele Europese landen en uit Marokko, een drie etages hoog gebouw weten te verwezenlijken in Taroudant, Marokko. Dit gebouw zal na voltooiing van Fase B waarin de aanleg en inrichting van het gebouw centraal staat, als school en opvang dienen en fungeren als een waardevolle bron van kennis en kansen voor de lokale gemeenschap.

Vanaf juni 2024 streven we ernaar uit om maar liefst 200 enthousiaste leerlingen te verwelkomen, verlangend naar de mogelijkheid om te leren en te groeien. De school zal tevens een thuis zijn voor 80 kinderen, waaronder weeskinderen, kinderen met beperkingen, kinderen die met verslavingsproblemen kampen en die hebben vaak extra zorg en aandacht nodig.

School en Weeshuis

Fase B: Project: nodig € 40.000 voor aanleg en inrichting school en weeshuis.

Het geld dat we inzamelen zal worden aangewend om het momenteel nog kale schoolgebouw te voorzien van essentiële voorzieningen zoals: vloerbedekking, verlichting, meubels, elektronische apparatuur, witgoed en stereo-installaties (camera’s en luidsprekers).

We hebben reeds veel materiële donaties ontvangen in Nederland, we moeten deze goederen transporteren naar Taroudant. Bepaalde benodigdheden zoals stereo-installaties, camera’s, luidsprekers, airconditioning, fornuizen, vloerbedekking, verlichting, bedden en matrassen worden ter plaatse in Marokko aangeschaft. Hiermee ondersteun je de lokale gemeenschap in Marokko.